Problem z klimą - ciąg dalszy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

zwróć uwagę nie tyle na klekot, co ogólny hałas :idea:
    żebyś potem nie marudził :szeroki_usmiech
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

witajcie

w moim poprzednim temacie ktory jest pod adresem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=12904 opisałem co sie dzieje z moja klimatyzacja (klimatronik). tak jak pisalem - przestała działac. pytaliscie sie mnie odnosnie błędów widocznych na VAGu, i dopiero dzisiaj bylem u goscia który zajmuje się klimatyzacjami i kompresorami w różnych postaciach (auto, dom, agd itd.) sprawdzał sprzęgiełko klimy, no i ono - pobudzone probówką się ożywia i się kreci wiec stwierdzil ze sprzęgiełko jest ok. powiedzcie mi gdzie ono sie znajduje bo to coś co sie obracało (nie ufam mu ) bylo na samym dole na wprost paska wielorowkowego. po podłączeniu pod VAGa, gdy zrobił test wyjść (jakos tak sie to nazywalo) wyskoczyły dwa błędy które były opisane jako sporadyczne, otóz tak:
    błąd 792 Włącznik cisnieniowy klimatyzacji F129 C 0.7.0 i
    błąd 281 przetwornik prędkości pojazdu G68.
    powiedzial ze ten drugi błąd może pojawiac sie przez ten pierwszy, nie znam sie na tym więc uwieżyłem.

zaczał szukac jakiś czujników, no i namierzył czujnik który znajduje się w lewym górnym rogu pod maską (dokładniej widac to na fotce zaznaczony na zółto). wykręcał go, i go jakos tam spawdzał. twierdzi ze on czesto siada i to moze prawdopodobnie jest przyczyna niedziałajacej klimy. ja spisalem wszystko co bylo na tym czujniku i to jest tak: P14-H1001-1 1H 130400 1J959126 DRH DE.

ponadto mowil ze odgłosy które byly słyszalne jak to chodzilo mogły to byc odłgosy załączajacego sie sprzegiełka klimy.

proszę was o pomoc, bo nie wiem czy zamawiac ten czujnik, no i co z tym błędem 281. jaki bedzie koszt tego wszystkiego no i gdzie to kupic. ocencie to proszę.
    dzieki z góry
    Załączone pliki
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• pablo_doctor
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 791

.... no to mi juz pomyslow brak
      pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• janusz_007
        Rider
        • 2007
        • 473

co o tym sądzicie? wymieniac ten czujnik czy walic w ciemno w ASO? no i skad ten drugi błąd?
        VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

Pracuję...